Ephyra Raya Sale 22/4 – 24/5

SIAPA BELUM GRAB LAGI PRODUK EPHYRA SEMPENA RAYA SALE #JANGANKESANAKESINI ? 😱

ephyra skin bar ephyra skin nano
ephyra skin snow ephyra skincare series
ephyra skincare value set ephyra plus 1 box
ephyra plus 2 box ephyra lipmatte

Last week memang non stop order korang masuk, kalau lambat takut korang melepas. Masing-masing ambil inisiatif untuk grab stok berbulan-bulan sebab harga tengah murah & sudah alang-alang sekali pos.

Diskaun 20% ini bukan selalu EPHYRA nak bagi :

• 1 Kotak Ephyra Plus – RM70.40 (N/p : RM88)
• 2 kotak Ephyra Plus – RM128 (N/p : RM160)
• Ephyra Skin Bar – RM31.20 (N/p : RM39)
• Ephyra Skin Nano – RM54.40 (N/p : RM68)
• Ephyra Skin Snow – RM38.40 (N/p : RM48)
• Ephyra Skin Care Series – RM112 (N/p : RM140)
• Ephyra Skin Care Value Set – RM116 (RM145)
• 1 pcs Ephyra Lipmatte – RM24 (N/p : RM30)

••••••••••••••••••••••••••••
‼️ RAYA SALE 22/4 – 24/5. GRAB NOW WHILE STOCK LAST ‼️ Pembelian RM100 ke atas FREE POSTAGE (T&C apply)
••••••••••••••••••••••••••••

Dekat mana nak dapatkan? Senang je.. boleh terus order di website. Klik sini untuk order

Langkah-Langkah Selepas Pulang Beli Barang

S.O.P PEMBELIAN BARANGAN KEPERLUAN HARIAN SEMASA KAWALAN PERGERAKAN KESELAMATAN COVID-19

langkah pulang beli barang

SEBELUM KELUAR :
1) Lantik 1 orang wakil tetap sahaja
2) Senaraikan barang-barang yang hendak dibeli
3) Pakai face mask & hand sanitizer
4) Keluar sekitar jam 10 am – 3 pm ( waktu matahari sudah naik )
5) Bawa 1 plastik untuk isi duit baki ( jangan letak duit baki dalam poket atau beg duit ) atau bawa duit ngam2 ( jika ada lebih sedikit… sedekah )

SEMASA DI LUAR :
1) Keluar tidak lebih 40 minit
2) Jaga jarak dengan orang lain ( 1 meter )
3) Bersuara pada benda yang perlu sahaja
4) Lihat barang dengan betul dan ambil ( Elakkan ambil, letak semula )
5) Hulur plastik untuk pekerja kedai masukkan duit baki

BALIK KE RUMAH :
1) Jemur barang yang tidak boleh dibasuh
2) Jemur kunci kenderaan termasuk motor
3) Basuh tangan dengan cara yang betul menggunakan sabun
4) Basuh barang yang boleh dibasuh termasuk duit dengan sabun dan keringkan
5) Kumpul plastik dan buang
6) Cabut face mask dan gantung atau buang

FASA AKHIR :
1) Basuh kaki sebelum masuk rumah dengan sabun
2) Mandi dan bersihkan seluruh badan dengan sabun dan shampoo
3) Keringkan badan
4) Minum segelas air suam panas

Pakai tisu atau sarung tangan ketika mengisi minyak kenderaan di petrol pam! 

Ephyra Hand Sanitizer #ShopNow

SIAPA SELALU SHOPPING KAT SHOPEE & LAZADA?? 🙋🏻‍♀️

ephyra hand sanitizer 50ml
Good news – Ephyra Care Hand Sanitizer juga available di sini. So, sambil beli boleh lah collect point kan. Korang boleh tengok page dekat atas, make sure page yang betul. And produk-produk EPHYRA yang lain juga masih available di LAZADA & SHOPEE.

Sentiasa jaga kebersihan, cuci tangan sebersihnya & pakai hand sanitizer apabila nak keluar rumah ok!! Sekurang-kurangnya ia adalah salah satu cara untuk kita memutuskan rantaian wabak Covid-19 ini.

Ephyra Care Advanve Hand Sanitizer :

• 70% alkohol
• Cepat meresap ke dalam kulit
• Tidak merosakkan kulit
• Mencegah bakteria
• Tekstur gel (100ml)
• Tekstur cecair (50ml)
• Berdaftar dengan KKM

<100ml – RM22>
<50ml – RM12 (Beli dua botol ke atas RM10/botol)>

Boleh klik pada link tersebut:

https://shopee.com.my/ephyraoceanlife

https://www.lazada.com.my/shop/ephyra-oceanlife/

 

Ephyra Plus 1 Hari 1 Sachet

‼️ IMUNISASI BADAN YANG TINGGI PENTING UNTUK SITUASI SEKARANG INI ‼️

ephyra-plus-drink

Sistem imunisasi ialah sistem pertahanan dalam badan kita yang berfungsi untuk melawan virus ataupun bakteria pembawa penyakit. Lagi kuat sistem imunisasi badan kita, lagi rendah kebarangkalian untuk diserang penyakit.

• Antara cara untuk kuatkan sistem imunisasi ini dengan menambah jumlah probiotik (bakteria baik) dalam badan.
Ia membantu menguatkan lagi sistem imunisasi badan kita, seterusnya mengurangkan risiko diserang penyakit.

#EPHYRAPLUS tinggi kandungan probiotik, vitamin serta mineral.

1 HARI 1 SACHET – LENGKAP SEGALA NUTRISI YANG BADAN PERLUKAN!! Kita kena sihat dulu baru boleh #KITAJAGAKITA

• Selamat & HALAL
• Ribuan testimoni berpuas hati
• Mendapat anugerah Super Health Brand
• Free guide secara berterusan
.
<Whatsapp utk pre order 0193800779>
<Whatsapp utk pre order 0193800779>
<Whatsapp utk pre order 0193800779>

Manfaat Istimewa Peluk Anak

Memeluk itu nampak macam benda kecil, tapi impaknya sangat besar tau!

manfaat istimewa peluk anak

Betapa hebatnya kuasa pelukan itu sampai kita tidak sedar sebenarnya perbuatan ini sangat istimewa.

• Menguatkan kasih sayang – anak akan terasa kasih sayang mengalir daripada ibu kepada dirinya. Itu sudah cukup buat anak gembira.

• Menguatkan sistem imunisasi – lebih-lebih lagi anak yang tidak sihat, pelukan dapat meransang kelenjar tymus yang bertindak dalam penghasilan darah putih sekaligus dapat pulihkan kesihatan anak.

• Mengurangkan tekanan – pelukan dapat menaikkan aras hormon oksitosin yang dapat sembuhkan rasa stress atau marah.

• Meransang perkembangan anak – terutamanya kepada bayi, anak akan lebih cepat berjalan, bercakap mahupun membaca.

• Menyihatkan jantung – hanya 10saat sahaja setiap hari, pelukan ibu dapat sihatkan jantung, kurangkan tekanan darah tinggi & mengimbangi degupan jantung.

Semoga sharing ini dapat memberi manfaat kepada semua 😚

Hikmah Disebalik Covid-19

BANYAK YANG TERSIRAT DI SEBALIK WABAK COVID-19 YANG SEDANG MENIMPA KITA SEKARANG INI ❤️

hikmah disebalik covid-19
Antaranya :
• Kita dapat berkumpul satu family – makan & beribadah bersama-sama
• Udara semakin bersih sebab kurangnya pencemaran daripada ekzos-ekzos kenderaan
• Masyarakat makin ramai yang berkongsi rezeki
• Soal kebersihan sangat dititikberatkan – kena kerap basuh tangan & sebagainya
• Masyarakat lebih menghargai tugas frontliners termasuklah rider Grab, Food Panda

ADA LAGI YANG KORANG NAK TAMBAH?? JOM SHARE UNTUK ORANG LAIN PUN DAPAT BACA JUGA ❤️

Cara Buang Face Mask

Sekali sudah pakai face mask boleh buang terus, jangan pakai berulang kali! 

cara buang face mask

Face mask ini boleh mendatangkan bahaya kepada diri sendiri, tapi jika nak buang ada caranya – tidak boleh sesuka hati & begitu sahaja. Nak tahu tak beribu warga kerja kontraktor kutip sampah terdedah kepada risiko COVID-19 dengan tindakan korang yang membuang topeng tidak mengikut cara yang betul?

So, macam mana cara yang betul nak buang face mask terpakai ini?

1. Basuh terlebih dahulu tangan korang.

2. Tanggalkan topeng dengan memegang gelung atau telinga topeng tanpa menyentuh lapik luar atau dalam topeng.

3. Lipat topeng tanpa mendedahkan lapik ‘tercemar’ yang terkena bendalir dari mulut dan hidung.

4. Bungkus dalam plastik atau kertas sebelum dibuang dalam tong sampah.

5. Basuh tangan korang lagi sekali.

Nampak remeh kan? Tapi dengan cara ini kita boleh selamatkan nyawa orang lain. Jom amalkan!

Thank You Frontliners! #stayathome

“WE STAY AT WORK FOR YOU, YOU STAY AT HOME FOR US!!” 🙏🏼❤

we stay at work fro you, you stay at home for us

Sedang kita tengah beriadah bersama keluarga, ingatlah pengorbanan petugas ini. Berkorban nyawa sendiri demi untuk menyelamatkan mangsa-mangsa Covid-19 di hospital.

Segala usaha & pengorbanan anda hanya Tuhan sahaja yang dapat membalasnya. Semoga Allah melindungi kalian dan memudahkan segala urusan kalian.

So, patuhi lah arahan dari KKM & kerajaan Malaysia. Duduk kat rumah! Jangan kemana-mana.

Kami team Ephyra mengucapkan setinggi penghargaan kepada semua frontliners di luar sana yang rela berkorban nyawa.

With love, Ephyra Team 💕

Jom tag kawan/sedara/kenalan yang sedang bekerja sekarang demi menyelamatkan nyawa rakyat Malaysia. 👇🏻

Tips Bekerja Dari Rumah (Work From Home)

SIAPA YANG #WORKFROMHOME TIME PKP INI?

Bekerja dari rumah ini memerlukan disiplin yang tinggi & kita kena bijak untuk menguruskan tuntutan kerja di pejabat dan di rumah. Jangan disebabkan korang bekerja kat rumah, korang buat kerja pejabat sambil lewa. No no!! Tidak boleh macam itu sebab gaji korang tetap dibayar kan, so jalan kan tugas dengan penuh amanah ok.

sediakan ruang khas bekerja senarai tugasan
tepati masa on notification
jangan makan berdekatan komputer tahu kemudahan alat perisian
jangan kongsi maklumat

• Sediakan ruang kerja khas – ruang khas bekerja di rumah boleh membantu korang untuk lebih fokus.

• Senarai tugas yang perlu diselesaikan – Ia akan membantu korang menguruskan masa dengan lebih cekap.

Tepati masa – Sekiranya korang diperlukan dalam sidang video, tepati masa & bersedia lebih awal untuk memastikan segalanya berjalan dengan lancar.

 Nada dering & notification on – Korang kena peka terhadap panggilan & mesej yang masuk – reply on time supaya boss / orang yang terlibat tidak tertunggu tunggu.

Jangan makan / minum depan komputer – kalau makan minum, percayalah yang korang tidak akan boleh fokus untuk buat kerja. Tapi kalau setakat makanan ringan untuk hilangkan mengantuk itu tidak menjadi masalah.

• Ketahui pelbagai kemudahan alat perisian – ini bagi memudahkan penggunaan teknologi berdasarkan cloud dan perisian mudah alih yang mesra penggguna (free) untuk memudahkan perkongsian fail & sebagainya.

• Shhh. Jangan berkongsi maklumat – jangan berkongsi maklumat customer/organisasi kepada orang lain (family, rakan & sebagainya)

Inilah antara tips yang korang boleh buat semasa kerja kat rumah. Semoga bermanfaat!

Jom Bersenam! #stayathome

KORANG SELALU EXERCISE APA DI RUMAH DENGAN FAMILY? ADA YANG LOMPAT BINTANG MACAM SIS? 😆

 

jom bersenam

Ada orang cakap malas lah exercise, duduk rumah je pun. No! Duduk rumah pun kena exercise juga tau. Kena bagi badan berpeluh sikit, baru lah badan sentiasa sihat & cergas. Apabila korang malas exercise, itu yang badan asyik rasa lesu & tak bermaya.

So, kenapa perlu bersenam?

✅ Badan akan rasa bertenaga
✅ Tidur lebih lena
✅ Lambat rasa letih
✅ Tekanan darah berkurang
✅ Mood jadi lebih baik
✅ Meningkatkan kadar metabolisme
✅ Nampak lebih muda
✅ Membakar kalori berlebihan
✅ Kurang risiko sakit jantung
✅ Ubah lemak kepada otot dan banyak lagi!!

Apa senaman yang korang boleh buat kat rumah?

  • Sit ups
  • Squat
  • Push up
  • Jumping jacks
  • Nak lagi senang korang buka sahaja Youtube, banyak cara workout kat rumah tau.

Ajak isteri / anak-anak / mak ayah untuk bersama-sama luang masa dalam 20-30 minit untuk buat senaman ringan ini ok.

Apa pun alasan yang korang berikan adalah daripada diri korang sendiri. You choose it, you get it 😉

error: Content is protected !!