Cara Orang Korea & Jepun Elak Jerawat

Semua orang nak kulit cantik tanpa jerawat. Ramai yang cemburu dengan kulit wajah orang Korea dan Jepun sebab kulit dorang sangat licin dan flawless. Jom tengok apa rutin harian dorang sebenarnya.

 

1.Mereka mengamalkan minum teh hijau

Dah jadi rutin turun menurun orang Korean dan Jepun untuk minum teh hijau sekurang-kurangnya satu sehingga dua kali sehari. Teh hijau ni akan buat kulit kita bebas dari jerawat sebab ia mengandungi antioksida yang baik.

 

2. Pilih pencuci muka yang betul

Ini sangat penting untuk pastikan kulit korang tidak menjadi mangsa produk merbahaya. Wajah yang cantik secara semulajadi memerlukan pencuci muka yang sesuai dan diyakini selamat. Contohnya Sabun Ephyra Skin Bar yang telah disahkan selamat oleh KKM dan mendapat pengiktirafan Super Health Brand.

 

3. Penggunaan serum sangat penting

Ramai yang berpendapat bahawa serum tidak penting. Namun hakikatnya serum dapat bantu merawat masalah kulit dari dalam. Contohnya Serum Ephyra Skin Nano. Banyak feedback yang kami terima mengatakan jerawat cepat kecut lepas sapu serum ni.

 

4. Pelembap wajah wajib pakai setiap hari

Walaupun muka berminyak, bukan alasan korang tak pakai pelembap. Orang Korea percaya pelembap yang dibuat daripada minyak sayuran baik untuk kulit. Sapuan ke atas dan ke bawah harus dipratikkan untuk penyerapan yang perfect! Boleh cuba pelembap Ephyra Skin Snow, confirm best sebab tak meleket, tak berminyak dan yang paling penting ia dapat bantu protect kulit korang dari radikal bebas.

ephyra skincare

5. Amalkan senaman wajah untuk kulit lebih menawan

Ada yang mengatakan ramai selebriti Korea dan Jepun mengamalkan senaman wajah dengan menyebut ‘Ma Me Mi Mo Mu’ sebanyak 10 kali untuk menguatkan otot muka dan bibir. Jadikan rutin harian mengurut wajah ketika mencuci muka supaya muka kita kekal cantik dan nampak muda.

 

 

Whatsapp – 0193800779

Whatsapp – 0193800779

Whatsapp – 0193800779

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.